ნაშრომში განხილულია ჩაის ექსტრაქტის გავლენა ქერის ალაოს პეროქსიდაზურ აქტივო-ბაზე, ქერის ალაოს პეროქსიდაზული თვისებები. ქერის პეროქსიდაზული ფერმენტური პრეპარა-ტის მიღება და მისი თვისებების შესწავლა, აგრეთვე მწვანე ჩაის ექსტრაქტის გავლენა პეროქსიდა-ზას აქტივობაზე ფერმენტის კონცენტრაციაზე დამოკიდებულებით, პეროქსიდაზას აქტივობის და-მოკიდებულება ფერმენტის კონცენტრაციაზე მწვანე ჩაის ექატრაქტის თანაობისას ზღვრებში (0,0005–0,007 მგ/მლ). ფერმენტის კონცენტრაციის შემდგომი ზრდა არ ცვლის პეროქსიდაზას ხვედ-რით აქტივობას.