საქართველო მდიდარია ვაზის ჯიშებით და ზოგიერთმა მათგანმა ( ბუდეშური წითელი, ივე-რია განჯური, კოლხური, უსახელოური, საფერავი და სხვ.) სახელი გაუთქვეს მევენახეობა - მეღვი-ნეობის განვითარებას.
ვაზის ესა თუ ის ჯიში მოითხოვს გარკვეულ პირობებს ზრდა- განვითარებისათვის. ეს ჯიშები სიმწიფის მიხედვით მიეკუთვნებიან საშუალო პერიოდს. ისინი მწიფდებიან სექტემბრის შუა რიცხ-ვებში ან სექტემბრის ბოლოს.
ხელსაყრელ პირობებში ის უზრუნველყოფს მაღალი ხარისხის, მდიდარ მოსავალს.