შესწავლილი იქნა, ჩაის თანამედროვე ნედლეულისა და მისგან მიღებული მზა პროდუქტის ფიზიკურ - ქიმიური და ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლები, რომლებიც ვერ აკმაყოფილებს თანამედროვე მოთხოვნებს, აღნიშნული მაჩვენებლებით ჩაის გამდიდრების მიზნით, შესწავლილი იქნა, ფენოლური ნაერთებით მდიდარი, საქართველოში გავრცელებული ველურად მზარდი მცენარე ფშატი (Elaeagnus), ასევე მისი ფიზიკურ - ქიმიური მაჩვენებლები, შრობის ოპტიმალური პარამეტრები და ფშატის დანამატით მიღებული ჩაის რეცეპტურები, ქიმიური და ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლები.